Ketogeeninen dieetti

Ketogeeninen dieettiKetogeeninen dieetti tai ketoosidieetti on vähähiilihydraattinen ruokavalio, jossa pyritään saamaan elimistö ketoositilaan. Elimistön ollessa ketoosissa, eli kehon hiilihydraattivarastojen ollessa niukat tai tyhjät, maksa alkaa käyttää elimistön rasvavarastoja aivojen tarvitseman glukoosin tuotantoon edistäen näin rasvan palamista ja laihtumista. Ketoosi syntyy ainoastaan silloin, jos elimistö ei saa riittävästi hiilihydraatteja glukoosin tuottamista varten. Tästä syystä haluttaessa saavuttaa ketoositila on ainoa mahdollisuus vähentää ruokavaliosta saatavan hiilihydraatin määrää.

Elimistö siirtyy ketoosiin hiilihydraattien saannin ollessa noin alle 100 grammaa vuorokaudessa. Aivan täsmällistä rajaa on mahdotonta vetää, koska jokaisen ihmisen elimistö toimii yksilöllisesti. Esimerkiksi Atkinsin dieetin alkuvaiheessa hiilihydraatteja tulisi syödä vain noin 20 grammaa vuorokaudessa nopean ketoositilan saavuttamiseksi. Yleensä ketoosidieetillä nautitaan etenkin alkuvaiheessa noin 30 – 50 grammaa hiilihydraatteja vuorokaudessa, muun ruokavalion koostuessa proteiineista joita syödään 1 – 2 grammaa painokiloa kohti, sekä rasvoista. Prosentteina tämä tarkoittaa suunnilleen 5 % - 10 % hiilihydraatteja, 30 % proteiineja ja loppuosa, noin 60 % rasvoja dieetin päivittäisestä energiamäärästä. Tulee muistaa, että nämä lasketaan kaloreista, ei grammoista. Rasva sisältää energiaa yli tuplasti hiilihydraatteihin ja proteiiniin nähden. 1 gramma rasvaa sisältää 9 kcal, 1 gramma hiilihydraattia tai proteiinia vain 4 kcal.

Ketogeenisen dieetin alussa elimistön ketoositila alkaa noin kolmen päivän kuluttua hiilihydraattien rajoittamisen aloittamisesta. Tämä ei vielä tarkoita tehokasta rasvanpolttoa, sillä ketoosin syveneminen kestää 3 – 4 viikkoa. Paino putoaa jo ketogeenisen dieetin alussa, joskus runsaastikin, mutta suurin osa siitä on kehon hiilihydraatteihin sitoutunutta nestettä. Ketogeenisella dieetillä tuleekin ottaa huomioon, että elimistöön ei hiilihydraattien vähyyden suhteen sitoudu juurikaan nestettä, joten runsas veden juominen on ketoosidieettiä noudatettaessa ehdottoman tärkeää. Nesteitä on juotava ainakin 3 – 4 litraa päivässä, suurin osa tästä puhdasta vettä, mutta myös teetä ja kahvia, sekä rajoitetusti sokerittomia mehuja tai virvoitusjuomia voi juoda. Mineraalivesi on hyvä vaihtoehto sen sisältämien mineraalien vuoksi. Riittävästä suolan saannista on myös huolehdittava ketogeenisen dieetin aikana, koska suola toimii nestettä kehoon sitovana aineena, ja hiilihydraattien puuttuessa se on tarpeen kuivumisen ehkäisemiseksi.

Ketogeenisen dieetin ruokavalio koostuu muiden vähähiilihydraattisten dieettien tavoin puhtaista proteiinin lähteistä, eli lihasta, kalasta, kananmunista ja hiilihydraatittomista maitotuotteista kuten juustoista. Etenkin ketoosidieetin alkuvaiheessa hiilihydraatit nautitaan kasvisten ja vihannesten muodossa, joita tulee syödä ainakin puoli kiloa päivässä riittävän kuidun saamiseksi ja ruuansulatuksen toiminnan varmistamiseksi. Rasvoina käytetään pääasiassa kasvisöljyjä tai jossain määrin voita.

Ensimmäisten neljän viikon jälkeen voi hiilihydraattien määrää lisätä noin 50 grammaan vuorokaudessa mikä mahdollistaa monipuolisemman kasvisten käytön. Määrä on toki yksilöllinen, mutta tämä määrä pitää useimpien ihmisten kehon syvässä ketoosissa ja näin myös rasvanpolton tehokkaana. Ketoosin syvyyden mittaaminen on helppoa virtsatestillä apteekista saatavien liuskojen avulla.

Ketogeenisen dieetin haittapuolina mainitaan usein hien ja hengityksen hajun muuttuvan vahvasti asetonin, eli pahan hajuisiksi. Tämäkin on yksilöllistä kuten myös melko usein mainittu päänsärky. Kokemusten perusteella päänsärky saattaa johtua nestehukasta, jos juominen on ollut riittämätöntä. Suuhygieniasta kannattaa pitää erityisen hyvää huolta ja pureskella vaikka purukumia, jos hengitys alkaa haista. Ketogeeninen, kuten myös muutkin vähähiilihydraattiset dieetit ovat viime aikoina olleet vahvasti esillä ja internetistä löytyy runsaasti kokemuksia ja mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan. Tutustumalla kokemuksiin ja hankkimalla tietoa voi miettiä, olisiko ketogeeninen dieetti itselle sopiva. Netissä toimivista verkkokaupoista saa myös kätevästi hankittua vähähiilihydraattisia tuotteita, lisäravinteita ja vaikkapa proteiinipatukoita dieetin tueksi.

Katogeeninen dieetti tiivistetysti

  • Erittäin vähähiilihydraattinen dieetti, jonka tavoitteena on kehon saattaminen ketoosiin
  • Ketoosissa maksa siirtyy käyttämään kehon rasvavarastoja glukoosin tuottamiseen hiilihydraattien puutteessa
  • Ketogeenisen dieetin aikana on huolehdittava tarkasti kehon nesteytyksestä


Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Mane
Olipa tilanne mikä hyvänsä, niin kaikista helpoin painonpudotus on ketogeeninen dieetti, mielestäni. Ei tarvitse laskea kaloreita, eikä miettiä liikuntaa, kunhan vain syöt oikeita ruokia, eikä nälässä tarvitse olla. Minä pudotin 57 kg alle kahden vuoden, välillä nopeammin ja välillä hiraammin, riippuen hormoonitoiminnasta. Insuliini on se hormooni joka varastoi rasvaa, siis lihottaa. Kun välttää insuliinin liikatuotantoa, niin paino putoaa kohtuullisen helposti riippumatta kaloreista, kunhan syö oikealla tavalla (keto). Minä en ole liikkunut millään tavalla yli kahteen vuoteen, koska olen liikuntarajoitteinen, ja silti paino on pudonnut 57kg, eikä pahemmin ole nälkä vaivannut sinä aikana. Olen sairastanut kaksi sydäninfarktia ja yhden aivoinfarktin ennen tätä "ketoa", ja minulla on paljon muitakin vaivoja, mutta nyt on alkanut elämä parantumaan, hitaasti mutta varmasti, sydämen vajaatoimintakin on helpottanut. Tämähän on aivan uskomaton ruokavalio, sillä voi PARANTUA jopa kakkostyypin diabetes.
Mane
Joo, nyt on pudonnut 55kg, (15.10 2019-12.7.2021). Eikä kyllä enää ole nälkäkään kuten aikaisemmin on voinut välillä vähän olla, vaikka syön pääsääntöisesti vain kerran vuorokaudessa. Tämä ruokavalio on äärettömän hyvä painonpudotukseen ja varmasti myös niille joilla on ongelmia verensokerin kanssa. Enää ei tarvitse syödä kovin rasvapitoisia ruokia ja silti nälkäkin pysyy pois, kasviksia oikeaa laatua (parsaa, kukkakaalta, kaalta, avokadoa ja vähän muitakin vähähiilihydraattisia). Varo kasvisöljyjä (rypsi,rapsi), Ne aiheuttavat tulehdustiloja liialla omega 6 pitoisuudellaan ja kemiallisella sekä megaanisella käsittelyllään vielä enemmän, paitsi ekxtra neitsyt oliiviöljyä ja avokadoöljyä. Jäätelöäkin voi tehdä itse, kuohukermaa vaahdottaa ja lisää karppisokeria sekä maustaa mieleisekseen (tumma kaakaojauhe tai marjat sekä karppisokeri) sitten pakkaseen muutamaksi tunniksi. Liikuntaa en ole voinut harrastaa ollenkaan, koska olen liikuntarajoitteinen ja silti paino tippuu istumalla ja makaamalla. Nyt on paino pudonnut 40% eivätkä naapurit enää meinaa tunnistaa minua, koska eivät ole nähneet minua 1,5 vuoteen (en ole käynyt ulkonakaan montakaan kertaa vuodessa, siis näkyvissä muille).
Mane
Tämä on mennyt ihan yksinkeskusteluksi. Mutta ei siinä mitään, nyt on pudonnut 49-50kg (tarkkaa määrää en näe vaa-astani), 18 kuukaudessa, eikä loppua näy. Jatkan edelleen tällä ruokavaliolla, luuultavasti lopun ikääni (oli se sitten mitä hyvänsä). Helpompi on olotila ja kaikki on paremmin kuin ennen, ehkä se loppuikäkin on pidentynyt samalla. Pitää jossakin vaiheessa käydä lääkärissä tutkimassa laboratorioarvot sekä keskustelemassa lääkityksestäni (verenpaine). Sydämenvajaatoiminnasta johtuva hengenahdistus on pysynyt pois nukkuessa ja nivelkivutkin ovat vähän hellittäneet, kyllä tämä on oikea valinta.
Mane
Sinä et syö oikein, koska välttelet rasvaa. Ketogeenisessä ruokavaliossa rasva on avainasemassa ja proteiinia tulee syödä rasvan kanssa. Tuosta youtube- videosta voit katsoa ohjeita: Dr. Eric Berg DC, Lean (Low Fat) Meat on Keto? No, No! Se säästöliekki on sitä, kun elimistö menee tilaan jossa se alkaa säätämään aineenvaihduntaa pinemmälle, koska olet vähentänyt kalorimäärääsi, siis rasavaa on liian vähän sinun tapauksessasi nähtävästi ollut (tai niillä mainetsemillasi naisilla). Keto ruokavaliossa kaloreita ei lasketa, vaan syöt aina itsesi kylläiseksi, niin elimistö ei mene säästöliekille ja insuliinin eritys pienenee ja alat kuluttamaan varastoimaasi rasvaa, siis laihtumaan.
Mane
Sape, vielä tietoa sinulle tuossa linkissä, ja kyllä se muillekin on hyväksi. Dr.EricBergDC The 5 Top Health Tips of All Time, youtubesta löytyy. Insuliinia ei pidä lisätä "turhalla" syömisellä, siis napostelulla tai useammalla syömiskerralla. Kun syö yhdellä kerralla oikeaa ruokaa (rasvaista), niin ei ole edes nälkä muutaman tunnin päästä, ja elimistö siirtyy ketoosiin ja alat laihtumaan sekä saat terveyttäsi parannettua. Siis syö vain silloin kun on "oikea" nälkä.
Mane
Sape, insuliinia erittyy jokainen kerta kun syöt jotain, ja silloin paino ei putoa kuten minulle kävikin noiden ketoherkkujen kanssa. Insuliini pitää saada alas pitkäksi aikaa, jolloin rasvan polttaminen alkaa, ei se syömällä ala. Ja vastaavasti se korjaa insuliini resistenssia sekä autofagia alkaa siivota elimistöstä turhia viallisia aineita ja käyttää ne kierrätykseen.
Mane
Ruokavalio jatkuu ketogeenisenä, ja nyt olen ollut n.15 kuukautta tällä dieetillä. Painoa on lähtenyt 46kg, ei huono. Välillä oli ilmeisesti "set point" painossa ja paino pysyi lähes samassa pari kuukautta, mutta nyt on taas tapahtut edistystä. Voi olla että leipomani ketoherkut vaikuttivat asiaan, enkä ole niitä enää jatkanut, koska niitä tuli syötyä aamulla, päivällä ja illalla eikä se ole hyväksi, mutta hyviä ne olivat (marmorikakku, mustikkapiirakka yms. ketoa). Edelleenkään en pysty liikuntaa harrastamaan ja paino on hyväässä kuosissa lähtökohtaan verrattuna, on tämä ihmeellinen ruokavalio. Paastoan muutamana päivänä viikossa 24h, tai sitten syön kaksi pienempää ateriaa muutaman tunnin välein.
J
Ketjua lukiessa ihmetytti, miten paljon syömistä jotkut (naiset) saivat päivään sopimaan. Toisaalta heidän painonsa ei ollutkaan muuttunut. En ymmärrä, mikä se fysiologinen "säästöliekki" ketoosin jälkeen on, joten en nauti erityisen paljon rasvaa, jotta saan 1g/kg proteiineja syötyä.
Se
Yrittänyt olla ilman kauraa, ruista,vehnää,perunaa. Paino tippunut 6 kg/4kk . Ei ole paljon jäänyt syötävää kun en syö ulkomaalaista. Ohjeita kun katselee niin kaikki jotain ulkomailta tuotuja paitsi lihat ja voi, juustot Öljykin pitäisi olla oliivi kotimainen rypsi ei käy. Ei kiitos mulle
Sape
Mane, pitkien taukojen pitäminen syömisessä ei nopeuta laihtumista, koska aineenvaihdunta hidastuu. Kun aineenvaihdunta on hidas, se lakkaa polttamasta rasvaa. Tärkeämpää olisi syödä säännöllisesti esim neljän tunnin välein kohtuullisesti. Silloin aineenvaihdunta jyllää kokoajan, kroppa pysyy paremmin ketoosissa ja elimistö polttaa varastoitunutta rasvaa. Jos painonpudotus hidastuu, kiinnitä huomiota riittävään veden juomiseen ja annoskokoihin. Ja suosittelisin perussairauksiesi vuoksi varaamaan edes soittoajan lääkärille, jotta lääkäri olisi tietoinen tekemistäsi lääkemuutoksista. Lääkityksiä ei kannattaisi säätää ominpäin, vaikka onkin hienoa, että verenpaineesi ovat nykyään matalammat.
Mane
Nyt on mennyt sellainen 8kk, ja painoa on lähtenyt 29kg. Painonpudotus on hitaampaa nyt ja olenkin alkanut pitämään pitempiä välejä syömisessä, 24 tuntiakin menee välillä helposti, eiköhän ala taas tippumaan. Verenpaine on mennyt alas reilusti, yläpaine on tippunut n.40-50 pykälää ja alapaine n.25 pykälää, olen "säätänyt" lääkitystä pienemmälle ja testaan tuloksia vähitellen. Turvotuksetkin ovat kohtalaisen hyvin hallussa, mutta vielä on jalkaterissä reilusti, voi olla etteivät ne kovin helpolla lähde, aiheutuvat varmaankin sydämen vajaatoiminnasta. Tämän parempaa dieettiä ei voi ollakaan, laihtuu pelkällä istumisella, eikä ole nälässä riutumista.
Mane
Pian on mennyt 5 kuukautta ja paino on pudonnut 22kg ilman liikuntaa, koska en pysty kunnolla edes kävelemäänkään. Tämä on kyllä maailman paras dieetti, eikä ole edes paljoa nälkä vaivannut. Syön yleensä kaksi kertaa päivässä, enkä laske kaloreita. Rasvankäytöllä (voi, oliiviöljy, kookosöljy) pysyy nälkä pois pitkään. Pitää olla yleensä syömättä 16.00 - 8.00 (tai kauemmin), mutta se on yllättävän helppoa. Jos vaan haluaa painoaan keventää, niin tutkimaan keto-reseptejä ja homma käyntiin, tämä on helppoa kuin... Tuolta saa youtubesta erittäin hyviä ohjeita englanniksi: https://www.youtube.com/user/KenDBerry
Mane
Olen jatkanut ketoa nyt n3,5 kuukautta ja paino on pudonnut 18 kg. Kävely on parempaa, mutta kuitenkin keppien kanssa vielä, ja olo on muutenkin ihanasti parempaa. Turvotuskin on jaloista laskenut vähän ja pian saan kengätkin jalkaan. Jatkan varmasti toistaiseksi tätä tervehtymistä.
laiskojen leikkikaluja
Eipä tartte leikkiä tällaisillä paskadieeteillä jos ihmiset liikkuisisivat tarpeeksi. Laihduttaminen ei ole tiedettä, vaan ymmärtämällä sen, että jos syö vähemmän energiaa kuin mitä kuluttaa, laihtuu. Keep it simple. Ihmisillä vaan tuo liikuntapuoli jää pois ja haetaan helppoja ratkaisuja, joita voi tehdä sohvalla lojumalla.
Jarniz
Päätimme vaimon kanssa siirtyä noudattamaan ketogeenistä ruokavaliota jonka tarvittaessa muutamme VHH ruokavalioksi lisäämällä hitaasti imeytyviä hiilareita. Otimme alkuun homman iisisti totuttaaksemme itseämme uudentyyppisen ruokaan. Emme laskeneet hiilareita tarkkaan, mutta ne pyörivät ensimmäisen kuukauden 20-70 välillä. Reseptejä löytyy netistä älyttömästi ja olemme nyt tottuneet kokkaamaan oikean tyylistä ruokaa ja löytäneet useita lempiannoksia. Myös ravintolassa osaa tehdä oikeat valinnat. Olemme ottaneet nyt muutaman viikon jaksoja missä olemme kiristäneet ketoosia ja sitten vähän löysänneet. Idea koko hommassa on välttää jojoilua ja oppia hiljalleen pois huonosta ruuasta. Jollakin tapaa prosessoitu/paketoitu ruoka on lähes kokonaan jäänyt pois ehkä juustoa, luonnonjugurttia ja pekonia lukuunottamatta. Vähän kalliimmaksi tämä tulee mutta olokin on loistava. Muutamia hiilaripäiviä tullut mutta nekin alkoholista kun olemme jossain olleet juhlimassa. Alussa oli vähän päänsärkyjä ja vatsavaivoja, mutta nyt olo on hyvä ja energinen.
Sarjaketoilija5
Tuskin pidemmän päälle terveellistä, eikä ainakaan fiksua, mutta mulla on tapana ottaa lungin hedonistisesti 10kk ja keväisin (s)karpata pari kuukautta. Paino keväisin 110 ja alkukesästä 100. Nyt vielä porsastelukausi käynnissä, mutta kun kevät koittaa niin nimenomaan tällainen "maltillinen" vhh tulee taas käyttöön. Paljon (vähähköhiilarisia ja mahdollisuuksien mukaan runsasrasvaisia) kasviksia ja sopivasti lihaa. Etenkin jos liikuntaa ehtii lisäämään jolloin ylikin 100g hiilareita vielä menee kokoiselleni kaverille oikein ajoitettuna, niin hyvin terveellisesti ja riittävän monipuolisesti (ja kuitupitoisesti) saa syödä, mutta ketoosi jyllää ja ylimääräiset katoaa ilman näläntunnetta ja sikäli muihin kokeilemiini matalakalorisiin ruokavalioihin verrattuna erittäin helposti. 5/5
Jane4
Ketoillu nyt 1,5viikkoa. Henki haisee, ei juuri muuta oireita. Painoa tippunut ehkä sellainen 3kg. Hiilarit siinä 30g päivässä. Apuna käytin alussa fat secret ohjelmaa. Siitä saa mallia mitä syödä ja minkä verran. Omalla kohdalla kyllä toimii. Itsekuri on pidettävä joka paikassa ja omien eväiden pitäminen mukana auttaa kummasti.
Mane4
Olen ollut tällä dieetillä nyt 19 päivää ja paino on pudonnut 8kg, aloittaessa oli 137kg (175cm). Ajatus oli että 6 kuukaudessa olisi 20kg lähtenyt, mutta eihän se näytä nyt toteutuvan, taitaakin lähteä reilusti enemmän, onhan tuota mistä lähteäkin. Sitä en tiedä miten hyväksi keto minulle on vaivojeni kanssa, olen käsittänyt, että pitäisi olla lääkärin seurantaa, mutta siihen en lähde. Minulla on ollut kaksi sydäninfarktia yksi aivoinfarkti ja selästä aiheutuva hermoratavaurio, joka estää kävelemisen lähes kokonaan, sekä verenpainetauti johon eivät lääkkeet oikein tepsi, syöpakin on ohitettu, jalkaterät ja koko ukko on niin turvoksissa etteivät mitkään jalkineet sovi jalkoihin, ulkona en ole uskaltanut enkä oikein pystynytkään käymään tänä vuonna kuin kymmenisen kertaa, viimeksi yli neljä kuukautta sitten. Ajattelin tämän painonpudotuksen helpottavan kävelyä ja turvotusta ainakin, ehkä parantavan muitakin vaivoja, tavoite olisi 40kg pois, toiveet ovat korkealla.
Anniina
Koittanut Ketoilla viimeiset 3vkoa, avocadoa ja kanamunaa sopivissa suhteissa, kanaa, salaattia ja 2 x pvä hiukan leseitä sekä 1dl mustikoita ja tietty lisäksi oliiviöljyä. Vettä 1 1/2L /pvä. Parikertaa päivässä Nutrilett pussi jottei tuu kauhean huono olo. Ja grammaakaan ei oo tippunu. Mahtavaa. Meinaa pienesti usko loppua.
Minna
Neljäs viikko menossa, syvässä ketoosissa, ei asetonin hajua kuitenkaan. Paino sama kuin aloitettaessa=( Hidasta on...45v 64kg 168cm
Pera
5 päivää ja 3.5 kg, en valita. Ekat 3 päivää oli kamalia, mutta aikuinen jaksaa. Paljon tajunnut elektrolyyttejä niin se riittää. HH. On olleet sen 20g. Päivä. Tässä epäonnistuu vain jos ei ole selkärankaa.
Pudottaja
-10 kg alle kuukaudessa ja olo on super energinen. Näläntunnetta ei ole. Paras dietti ikinä.
Diettiä tämäkin
Jätin pois perunan, riisin, pastat, pullat, keksit, punaisen lihan, tilalle kalaa, kanaa,munia ja kasviksia 2 x päivässä. Leivän syönti vain yhteen leipään päivässä aamupalalla. Paino pudonnut 8 päivässä 3,2kg, on tietty mistä pudottaa 136kg/177cm 57v.
Senja5
Tällä dieetillä on oltu silloin tällöin ainakin puolet elämästä, toimii mainiosti ja on täydellinen vaihtoehto laihtumiseen kunhan vaan tekee kaiken oikein... Ei annosten määrä eikä syömisajanrajoituksia - syö vaikka yöllä, jos haluat 😊 Haittapuolet tulevat ilmi, jos keskittyy pelkästään proteiinin syömiseen! Syökää paljon vihanneksia, kirpeitä hedelmiä, marjoja sekä juokaa paljon vettä niin kyllä se siitä 👍☺️
kohti normaalipainoa
Kolmas päivä puolessa. Hiilareita 20-30 g /pv kasviksina. Kalorit 800-1000 / pv. 6 pientä ateriaa /pv. Nestettä juotu n. 3 litr/pv. Paino (nesteen poistuminen) laskenut 4 kg. Lähtöpaino 134 kg. Pituus 188 cm. Mies 57 v. Ei nälän tunnetta. Turvotus poissa. Energisempi olo. Seuraan ravinteita samsung health-sovelluksella.
Friikkipiikki
Mitäs tämä dieetti tekee aivoille? Eikös ne kumminkin tarvitse aika paljon hiilihydraatteja toimiakseen kunnolla?
Agalle
Lisää rasvaa, jos saa liian vähän kaloreita niin keho menee säästöliekille
hadveisevasodvemali
Terveellinen ruokavalio ketogeeni dieettivalitse yksi. Tässä nyt 2kk vetäny ketoa orjallisesti, kananmunia, pinaattia, vaaleaa lihaa yms. Kaljaa sortunu kerran juomaan. Nyt alkanut lähtemään hiuksia, silmänaluset on tummat, päätä särkee, henki haisee huoranvitulle ja nälkä on kokoajan. Nyt loppu, olen mielummin sitten sami kun zombi vaikka olenkin 74kg lähtöpainosta päässyt 49kg
Laihanoloisena ihanan kevyttä5
Sande 4 kk -40 kg. Helposti nutriletin tapaisilla tuotteilla. Aloittaja on joko todella hurjasti liikkunut ja syönyt alta 1000 kaloria päivässä. Tai toinen vaihtoehto, liikkunut kohtuudella ja ollut 4 kk vain vettä juoden. Kyllä 330 g joka päivä 4 kk ajan tuntuu epätodennäköiseltä. Tuolaisessa ylipainossa myös esim. sydän ja verisuonisto sopeutuu uuteen kokoon, on hyvin vaarallista tuollainen laihdutus.
Sande
4 kk -40 kg. Helposti nutriletin tapaisilla tuotteilla.
Jehu
Olin kolme kuukautta ketodieetillä. Tänä aikana painoni putosi 18kg. Liikuntaa harrastin reippaiden pitkien kävelylenkkien ja painojen nostelemisen ja Spetsnazien koulutuksen alkutreeneistä itselleni sopivalla muokkaamallani treeniohjelmalla.
Make4
Ollaan tyttöystävän kanssa kokeiltu aloittaa ketodieettiä valehtelematta yli 10 kertaa, mut joka kerta se projekti on tyssännyt alkumetreille. Suurin syy tähän on ollut epätietoisuus, mitä voi suuhunsa pistää esimerkiks työpaikkaruokalassa. Tuntuu että sokereita lisätään lähes joka ateriaan ja ravintoainelistaa on vaikea löytää. Nyt ekaa kertaa homma on lähtenyt rullaamaan vähän paremmin kun kokeiltiin facebookissa vastaan tullutta uutta valmennuskurssia verkossa ( https://ketokickstart.fi/valmennus ). Tästä se lähtee (toivottavasti)! :D Kerrankin hyvä syy lopettaa tuo turha oluen litkiminen iltaisin. Harmi että avokadot on niin perhanan kalliita Suomessa...
Aga3
olen keetosilla dietilla 8vkn ennen kilpailua ja ongelma on se että paino ei laskenut kuitenkin.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?