Kuinka laihtua nopeasti?

Nopeasti laihtuminenJos haluaa laihtua nopeasti, mitä keinoja siihen voisi löytyä? Jokainenhan tietää laihdutuksesta ainakin jotain, mutta entä sitten jos joku haluaisi tiputtaa painostaan esimerkiksi 6-8 kiloa kuukaudessa? Olisiko tällainen yritys tuhoon tuomittu? Nopeaan laihdutukseen löytyy kyllä keinoja. Jotkut niistä ovat huonoja, jotkut hyviä.

Huonoja keinoja laihduttaa nopeasti

  1. Paasto Vesi- tai mehupaastolla saa kyllä nopeasti tiputettua painoaan, mutta sivuvaikutuksena on sitten lihasmassan häviäminen energiaksi vaikka myös rasvaa lähtisikin siinä samalla. Laihdutuskeinona paasto on siis huono.
  2. Raju liikuntakuuri Yhtäkkinen liikuntakuuri saattaa viedä ylipainoiselta paitsi kehonrasvoja, myös motivaation liikunnan pitempiaikaiseen harrastamiseen. Lisäksi jos harrastetaan raskasta liikuntaa samalla kun vähennetään energiansaantia, on seurauksena helposti kehon ylirasitustila, jota myös ylikunnoksi joskus kutsutaan.
  3. Syömishäiriöt Syömishäiriöt kuten bulimia ja anoreksia ovat äärimmäisiä tapoja laihtua, mutta pohjimmiltaan ne ovat sairauksia, jotka vaativat ammattimaista hoitoa. Kyse kun on minäkuvan häiriöstä. Anoreksia saattaa johtaa jopa kuolemaan, puhumattakaan monista muista ravinnon puutteesta aiheutuvista ongelmista.
  4. Vähäenerginen yksipuolinen ruokavalio Kun kalorimääriä vähennetään, voi helposti käydä niin että ruokavalio muuttuu liian yksipuoliseksi, eikä tarvittavien ravintoaineiden saanti enää toteudu. Vaarana voi olla eri vitamiinien ja hivenaineiden puutostilat.

Hyviä keinoja laihduttaa nopeasti

  1. Karppaus Karppaus on tehokkaimpia keinoja tiputtaa painoa nopeasti. Karppaaminen voi olla toteutustavasta riippuen erilaista ja senkin toteuttaminen vaatii järjenkäyttöä.
  2. Protaus Protaus on karppauksen sukua, mutta painopiste ja huomio on enemmän proteiineissa. Riittävä proteiinin saanti estää lihasmassaa häviämästä silloin jos muuten ollaan miinuskaloreilla, lisäksi proteiini estää näläntunnetta tehokkaasti. Proteiini ei ole kuitenkaan ravintoaine joka ei muodostuisi kehonrasvaksi silloin kun sen saanti on liiallista, joten siinäkin liika on liikaa.
  3. Kohtuullinen liikunta Aamuaerobinen tyhjällä vatsalla on tehokas rasvanpolttoliikunnan muoto. Lisäksi lihasmassasta kannattaa pitää huolta painoharjoittelun muodossa. Riittävästä proteiinin saannista kannattaa huolehtia, harrastipa sitten mitä liikuntaa tahansa.
  4. Tiheä ateriarytmi Tiheän ateriarytmin noudattaminen pitää huolen siitä että isoa nälkää ei pääse muodostumaan. Se myös pitää aineenvaihdunnan käynnissä.
  5. Veden juominen Riittävä veden juonti takaa sen että keho ei ainakaan ala varastoimaan nestettä, ellei sitten samaan aikaan käytä esimerkiksi suolaa runsaasti. Janojuomana kannattaa siis käyttää vettä, ei ainakaan sokerimehuja. Mehuissa löytyy kalorittomia vaihtoehtoja niille jotka eivät välitä veden juonnista.


Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Teetee4
Hyvä juttu. Mutta jos esim.mehu dieetillä voi laihtua rasvaa,se tulee kyllä takaisin ku pääsee normaaliin ateria rytmiin
joku1
Paastohan on vaarallista!
Esa Laukkanen
Nopein painonpudotuskeino on tietenkin rasvaimu. Mutta se saattaa olla myös vaarallinen keino. Tietenkin paasto on toisena. Sit nää ketojutut.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?