Laihdutusvalmisteet

Laihdutusvalmisteet osana laihduttamistaLaihdutusvalmisteet ovat laihdutukseen tarkoitettuja, vähäenergisiä valmisteita, jotka virallisesti jaetaan kahteen eri ryhmään. Laihdutusvalmisteita ovat ruokavaliokorvikkeet, joilla voi korvata koko päivän ruokavalion sekä ateriankorvikkeet, joilla korvataan yksi tai useampia päivän aterioista.

Toinen ryhmä ovat muut laihdutukseen tarkoitetut erityisruokavaliovalmisteet, käytännössä VLCD -valmisteet jotka sisältävät hyvin vähän energiaa. Nämä määritelmät ovat virallisia Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran käyttämiä nimikkeitä. Markkinoinnissa laihdutusvalmisteina puhutaan usein myös varsinaisista laihdutuslääkkeistä sekä lukuisasta joukosta erilaisia lisäravinteita, pillereitä ja muita painonhallintaan käytettäviä tuotteita.

Varsinaisia laihdutuslääkkeitä ovat esimerkiksi Orlistat ja Alli, jotka molemmat ovat reseptivapaita apteekissa myytäviä lääkkeitä. Niiden teho perustuu vaikuttavan aineen orlistaatin kykyyn estää osaa syödystä rasvasta imeytymästä kehoon, jolloin se poistuu ulosteen mukana. Näiden lääkkeiden käyttö edellyttää sitoutumista vähärasvaiseen ruokavalioon ja farmaseutin antamaa lääkeneuvontaa.

Hyvinvointituotteita myyvissä liikkeissä on suuri valikoima erilaisia painonhallintaan käytettäviä laihdutusvalmisteita. Osa näistä toimii lisäämällä kylläisyyden tunnetta sisältämänsä vatsassa turpoavan kuidun ansiosta. Näin tulet syöneeksi vähemmän ja energiansaantisi alenee tätä kautta. Laihdutusvalmisteiden kerrotaan auttavan sinua pysymään päivän kalorikiintiössäsi, estävän hiilihydraattien imeytymistä tai edistävän rasvanpolttoa. Saatavilla on myös ravintolisiä kuten spirulinalevää, kromia, vihreää teetä tai vihreää kahvia sisältäviä valmisteita. Laihdutusvalmisteiden kirjo on laaja ja kokeilemalla löydät niistä itsellesi sopivat tuotteet. Netistä voi myös lukea käyttäjien kokemuksia eri tuotteista. Hyvinvointituotteita myyvien verkkokauppojen valikoimista löydät suuren määrän erilaisia laihdutusvalmisteita, joita on kätevä tilata suoraan kotiin.

Kokonaan oma ryhmänsä ovat ateriankorvikkeet, joita on saatavilla monien eri valmistajien tuotteina. Tunnetuimpia merkkejä lienevät Nutrilett, ACKD Easy Diet , Naturdiet ja Allèvo. Voit valita erittäin matalaenergisiä ateriankorvikejuomia, pussikeittoja, smoothieita, proteiinijuomia tai kiisseleitä. Ateriankorvikkeita löytyy joka makuun, myös pirtelöitä, puuroja ja kätevästi mukana kulkevia ateriankorvauspatukoita kiireisiin päiviin tai välipalaksi. Ateriankorvikkeista löytyvät niin gluteenittomat, laktoosittomat kuin vähälaktoosisetkin tuotteet. Saatavilla on jopa gluteenitonta vähälaktoosista pizzaa. Erilaiset valmiit dieettipaketit helpottavat laihduttamisen aloitusta tai laihdutusta ateriankorvikkeiden avulla. Korvaa ateriankorvikkeilla yksi tai useampia päivän aterioista.

Laihdutusvalmisteet tukevat terveelliseen ruokavalioon ja riittävään liikuntaan perustuvaa painonpudotusta. Ne eivät ole yksinään ihmeitä tekeviä tuotteita, mutta oikein käytettynä saattavat antaa kaivattua lisätehoa laihdutukseen. Vähäkaloriset ateriankorvikkeet, niin kutsutut pussikeittodieetit, ovat helppo vaihtoehto laihdutuksen nopeaan aloitukseen. Ateriankorvikkeiden etuna ovat niiden sisältämät ravinteet, jotka itse koostetussa erittäin niukkaenergisessä dieetissä saattavat jäädä liian alhaisiksi.

Runsaasti proteiinia sisältävät juomat sopivat myös tukemaan lihaskuntoharjoittelua. Apteekista on saatavilla myös Diasip, maitopohjainen täydennysravintojuoma diabetesta sairastavien henkilöiden ravinnonlähteeksi tai ateriankorvikkeeksi painonhallintaan. Juomassa on matala glykeeminen indeksi. Jos paikkakunnallasi ei ole hyvinvointituotteita myyviä liikkeitä, voit tilata tuotteita vaivattomasti internetissä toimivista verkkokaupoista. Niissä on tarjolla laajat valikoimat laihdutusvalmisteita ja usein myös edullisia tarjouksia.

Varsinaiset laihdutuslääkkeet sekä vatsassa turpoavaan kuituun perustuvat laihdutustuotteet ovat laajalti tutkittuja ja yleisesti hyväksyttyjä painonhallinnan apuvälineitä. Myös tiettyjen vaikuttavien aineiden, kuten vihreän teen, kromin tai kofeiinin vaikutuksia on tutkittu jo pitkään. Laajasta laihdutusvalmisteiden valikoimasta jokainen löytää parhaiten itselleen sopivat vaihtoehdot. Netin keskustelupalstoilla voi vaihtaa kokemuksia muiden käyttäjien kanssa tai kysellä tietoja jostain tietystä tuotteesta. Myös runsas määrä blogeja ja artikkeleita laihdutusvalmisteista antavat informaatiota tuotteiden käytöstä ja vaikutuksista. Etsi sopivat tuotteet jo tänään ja aloita uuden, hoikemman olemuksen tavoittelu. Eri laihdutusvalmisteet auttavat sinua pääsemään tavoitteeseesi yhdessä terveellisen ruokavalion, liikunnan ja riittävän levon kanssa.

Laihdutusvalmisteista lyhyesti

  • Laihdutusvalmisteet ovat laihdutukseen tarkoitettuja, erittäin vähäenergisiä valmisteita
  • Markkinoilla useita tuoteryhmiä erilaisia laihdutusvalmisteita apteekissa myytävistä laihdutuslääkkeistä ateriankorvikkeisiin
  • Käytetään terveellisen ruokavalion ja liikunnan lisänä laihdutuksessa


Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?