Laihtumiseen on monta tietä

Laihdutus on projekti, jota ennen kannattaa käydä läpi muutamia erilaisia laihdutusvinkkejä ja miettiä mikä tai mitkä niistä ovat sellaisia, joita jaksaisi noudattaa ilman suurempaa tuskaa. Tässä muutamia tarkeimpiä laihdutuskonsteja, joista voi poimia yhden tai useampia:

Laihdutus energiamäärää vähentämällä

Energiamäärän vähentäminen laihdutusmielessä on yksinkertaisesti sitä, että syö vähemmän kuin kuluttaa. Kun kulutus on suurempi kuin energiansaanti, johtaa tilanne kehon energiavajaukseen ja kehonrasvojen suurempaan palamiseen energiaksi. Tämän keinon liiallinen suoraviivainen käyttö voi kuitenkin johtaa aineenvaihdunnan hidastumiseen, jonka huomaa väsymyksenä ja paleluna. Jos ainoa tätä käyttää ainoana laihutuskeinona, kannattaa huolehtia että energiasaanti ei tipahda kerralla liikaa.

Laihdutus karppauksella

Karppaus on muoti-ilmiöksi noussut elämäntapa, jolla tähdätään yleensä joko laihtumiseen tai painonhallintaan. Karppaamisesta tunteet käyvät kuumina puolesta ja vastaan. Jotkut ravitsemusasiantuntijat pitävät karppausta jopa vaarallisena mm. sen takia että he ajattelevat sen olevan vaaraksi sydämelle ja verenkiertoelimistölle. Arvostelijat myös kritisoivat vähähiilihydraattisia dieettejä siitä, että dieetin alussa tapahtuva nopea painonpudotus on vain nesteenpoistumista elimistöstä. Monen laihduttajan kokemus karppausdieetistä kuitenkin on positiivinen. Lisäksi diabeetikot ovat kokeneet hyväksi vähähiilihydraattisen dieetin noudattamisen, vaikka se ei olekaan mikään virallisesti suositeltu käypähoito.

Laihdutus aerobisen liikunnan avulla

Aerobinen liikunta on hyvä keino laihtua jos sattuu pitämään liikunnasta. Aerobisia lajeja on niin paljon että niistä voi nirsompikin löytää itselleen sopivan. Liikuntaa harrastettaessa voi käydä niinkin että ruoka maistuu kuitenkin entistä paremmin ja laihtumisvaikutukset jäävät vähäisiksi. Eli ravintoon kannattaa kiinnittää huomiota kun alkaa harrastaa liikuntaa. Erityisesti tulisi huolehtia riittävästä proteiinin saannista, jotta liikunta ei hävittäisi lihasmassaa, vaan pikemminkin lisäisi sitä.

Laihdutus salitreenin avulla

Salitreeni on varsinkin sitä aloittelevalle erittäin nopea ja tehokas keino muokata vartaloaan edullisempaan suuntaan. Tottumatonkin saavuttaa merkittävää kehitystä lihaksissaan jo parin kuukauden treenaamisella. Silloin kun on kysymys laihtumisesta, kannattaa salitreenin rinnalle ottaa hiukan aerobista liikuntaa. Jos käy esimerkiksi 3 kertaa viikossa salilla treenaamassa edes kohtalaisen tosissaan, voi yksi kerta aerobista liikuntaa viikossa olla aivan riittävä määrä. Aloittelijalla voi olla vaarana helposti ylirasitustila, jos kehon fyysinen kokonaisrasitus pysyy liian korkeana liisn kauan. Eli liioittelu ei tässäkään ole hyvästä, vaan sellainen vie koko prosessin metsään ja vie mennessään innon liikkumiseen.

Laihdutus laihdutustuotteilla

Laihdutustuotteita voi käyttää pääasiassa kahdella tavalla: oikein tai väärin. Väärinkäyttäminen on sitä, että syödään jotain laihdutustuotteita kuten pillereitä tms. puuttumatta lainkaan muuhun elämäntapaan, kuten ruokavalioon. Tämä väärä tapakin johtaa sekin laihtumiseen, nimittäin lompakon laihtumiseen, mutta muut vaikutukset jäävät olemattomiksi. Laihdutustuotteet, esimerkiksi aineenvaihdunnan tehostajat ovat parhaimmillaan silloin kun niitä käytetään oikean aikaan, eli silloin kun ollaan vähäenergisellä ruokavaliolla ja aineenvaihdunta alkaa hidastumaan. Juuri silloin on aika ottaa tällaiset tuotteet käyttöön, ja silloin ne myös yleensä toimivat parhaiten. Oma lukunsa sitten ovat sellaiset laihdutustuotteet, joita käytetään ateriankorvikkeina. Niitä tuleekin käyttää ohjeistuksen mukaan.Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?