Onko vatsasi pömppö? 10 tapaa mitkä paisuttaa vatsaa


04.05.2022

Pömpöttävä vatsa on monelle kehossa ongelmakohta mikä voi motivoida aloittamaan dieetin. Vyötärön rasva tuntuu pysyvän, nimittäin monet huonot arkipäivän tavat on tiukassa saada muutettu.

Pömpöttävä vatsa voi olla merkki siitä, että sisäelinten ympärille on kertynyt liikaa haitallista rasvaa. Se voi olla myös alku pömpöttävälle vatsalle. Voit lisätä haitallista rasvaa näillä tavoilla.

1. Syöt tunteisiin

Mieliala vaikuttaa siihen mitä laitat suuhusi. Stressissä aiheuttama kortisoli-hormoni lisääntyminen kehossa voi saada ikaan rasvan ja sokerin himoa. Erään tutkimuksen mukaan surullinen ihminen lihoi 59% todennäköisemmin kuin naiset jotka olivat iloisia ja onnellisia.

2. Olet mehuaddikti

Sokerisen mehun päivittäin juomisessa voi saada päivittäisen hedelmäannoksen, mutta se voi myös kerätä samaan aikaan huomattavasti kiloja. Mehujen sokeri voi aiheuttaa tulehdustilaa elimistöön ja lisää vatsarasvan muodostumista.

3. Limsa saa pizzanhimosi heräämään

Limsapullo voi sisältää 10 teelusikallista sokeria, joten jos näitä nauti kovin tiheästi, voit olla varma että et pääse eroon vatsarasvasta. Sokeri lisää myös ruokahalua sekä himoa rasvaisiin ruokiin. Paras janojuoma on vesi tai vichy.

4. Liikut epäsäännöllisesti

Treenatessa rasva tulee käytetyksi liikkumiseen eikä se varastoidu tällöin rasvamaksaksi

5. Luotat liikaa vatsalihasliikkeiden voimaan

Pelkät vatsalihasliikkeet eivät pienennä pallomahaa, sillä keskitetty liikunta ei yleensä tehoa. Parempi tapa on harrastaa hyvin sykettä nostavaa liikuntaa, mikä toki voi onnistua myös vatsalihaksia tekemällä.

6. Antaudut mieliteoille

Hormonit vaikuttavat mielitekoihin. Erään tutkimuksen mukaan ahmiminen on huipussaan kierron toisella puoliskolla, kun estrogeeni- ja progesteronitasot romahtavat.

7. Syöt ilman suunnittelua

Suunnittelemalla syömistä edes jonkin verran etukäteen tekee terveellisempiä valintoja. Kun menee kauppaan vailla suunnitelmaa, tekee helposti huonoja valintoja. Parasta olisi suunnitella koko viikon ruokavalio etukäteen, mutta harva tähän kykenee.

8. Jätät aterioita väliin

Aterioiden väliinjättäminen ei auta välttämään vatsarasvaa. Syömättömyys hidastaa aineenvaihduntaa, miksi keho polttaa vähemmän kaloreita. Nälkä tulee helpommin ja sortuu helpommin epäterveellisiin valintoihin ruokavaliossa.

9. Lautaseltasi puuttuu vihreää

Kasviksissa on kuitua, millä on huomattava positiivinen vaikutus painonhallinnassa. Kuidut edistävät ruoansulatusta ja lisäävät kylläisyyden tunnetta. Kuituja saa palkokasveista, marjoista, siemenistä ja täysjyvätuotteista. Kun täytät lautasen puoleksi kasviksilla, todennäköisesti pysyt hoikkana.

10. Olet aina väsynyt

Keskimäärin aikuinen ihminen tarvitsee noin 7 tuntia unta vuorokaudessa. Univaje voi aiheuttaa kortisolin eli stressihormonin lisääntymistä kehossa, mikä tutkimusten mukaan lisää helposti himoa sokerisiin ruokiin. Hyvin nukkuneena teet terveellisempiä valintoja kuin uupuneena ja helposti myös liikunta jää välistä.

Lähde: Iltalehti.fi


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?