Laihduttaja, varo ettet lankea näihin terveysansoihin!


Laihduttaja, varo ettet lankea näihin terveysansoihin!

24.02.2015

Eikö paino tipu, vaikka kuinka syöt terveellisesti? Vai junnaako se paikoillaan, vaikka olet erittäin tarkka siitä, mitä suuhusi pistät ja valitset aina esimerkiksi vähärasvaisemman vaihtoehdon? Katso, oletko langennut terveysansoihin, joissa kytee todellinen laihduttajan kannalta ikävä kaloripommi!

1. Älä syö kaurapuuroa aamupalalla! Se ei todellakaan ole hyvä vaihtoehto, ainakaan pelkästään. Ravitsemustieteilijä Patrik Borg on selvittänyt, että vaikka kaurapuuro sinänsä on terveellistä, se on kaloreina niin kevyttä, ettei se pidä nälkää kovinkaan kauan. Aamiaisella olisi sen sijaan hyvä nauttia mieluummin proteiineja ja rasvaa kuin hiilihydraatteja. Lisää siis puuron päälle reilusti maustamatonta jugurttia ja marjoja, niin laihdutuskin onnistuu paremmin. Erään tutkimuksen mukaan nimittäin vähähiilihydraattinen ja proteiinipitoinen aamiainen poltaa elimistössä 150 kaloria enemmän energiaa päivän aikana.

2. Älä käytä makeutusaineita, ne lihottavat! Monet tutkimukset ovat todenneet jo kymmenen vuotta sitten, että makeutetut tuotteet jopa lihottavat laihduttamisen sijaan. Syynä saattaa olla se, että makeutusaineet huijaavat aivojamme niin että ne luulevat saaneensa sokeria. Näin makeanhimo vain kasvaa! Monissa tutkimuksissa on verrattu makeutettujen ja makeuttamattomien juomien vaikutusta ja todettu, että makeutetut juomat lihottavat!

3. Unohda pitkä juoksulenkki, ota spurtteja! Intervallityyppinen liikunta kuluttaa enemmän kaloreja kuin tasatahtinen. Jos mielit tiputtaa kiloja tehokkaasti ja nopeasti, unohda kymmenen kilometrin tasainen juoksulenkki. Ota sen sijaan kunnon juoksuspurtteja aina parin minuutin välein lenkillä. Voit kävellä välissä, mutta muista, että spurtti tarkoittaa sitä, että vedetään täysillä!

4. Unohda energiapatukat liikunnan yhteydessä! Proteiinijuomat ja energiapatukat liikuntasuorituksen yhteydessä vievät nopeasti liikunnan tuoman kalorihukkahyödyn! Patukat eivät pidä kovin hyvin nälkää, mutta niissä on paljon enegiaa. Juo mieluummin reilusti vettä, ota mukaan vaikka pieni hedelmä ja säästä kalorit oikealle aterialle!

Lähde: Ilta-Sanomat

 


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?