Laihduttaja, jätä tämä juoma juomatta, se lihottaa!


Laihduttaja, jätä tämä juoma juomatta, se lihottaa!

10.03.2015

Kevytlimukat ja muut makeutetut juomat saattavat koitua laihduttajan todelliseksi ongelmaksi. Äkkiä saattaisi luulla, että kilot tippuvat, kun valitsee makeutetun juoman sokerillisen sijaan, mutta uudet tutkimukset osoittavatkin ihan muuta!

Laihduttajan on edelleenkin syytä miettiä juomisiaan: mikäli pidät makeista juomista ja mielit päästä eroon kiloistasi, on ehkä syytä opetella ihan uudenlainen juomiskulttuuri. Uuden Teksasin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan nimittäin juuri makeutetut juomat lihottivat tutkimusryhmää selvästi. Samantyylisiä tutkimustuloksia on kuulunut sieltä täältä jo kymmenen vuoden ajan.

Teksasissa tehdyssä tutkimuksessa seurattiin lähes 800 yli 65-vuotiasta yli 10 vuoden ajan. Ihmisillä, jotka nauttivat makeutettuja juomia silloin tällöin vyötärönympärys kasvoi keskimäärin 8 senttiä, mikä oli kolme kertaa enemmän kuin heillä, jotka eivät nauttineet lainkaan virvoitusjuomia. 

Voihan olla, että virvoitusjuomia nauttivilla oli muutenkin huonommat ruokailutottumukset ja elintavat kuin pelkällä vedellä janonsa sammuttavilla. Toisaalta takavuosina on raportoitu jo useaan kertaan makeutusaineiden huonoista vaikutuksista. Joidenkin tutkimusten mukaan makeutusaineet pitävät yllä makeanhimoa ja siten tulee elimistö vaatii makeaa enemmän kuin pelkkää vettä juotaessa. Makeutusaineet lisäksi aiheuttavat joidenkin tutkimusten mukaan jopa syöpää.

Makeutusaineista tullee lähivuosina lisää tutkimuksia. On kuitenkin selvää, että laihduttajan on tärkeää päästä eroon makeanhimostaan ja siinä makeutetut juomat eivät varmasti auta mitään. Paras on korvata makeat juomat vedellä, jota on terästetty korkeintaan sitruunalla tai soodalla!


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?