Testaa, kestävätkö syömis- ja liikuntatottumuksesi päivänvaloa


Testaa, kestävätkö syömis- ja liikuntatottumuksesi päivänvaloa

14.04.2015

Usein huonoja elintapoja on hankala huomata. Tällöin kannattaa turvautua testeihin: rehellisesti vastatut testit kertovat sinulle, missä kohtaa menet elintavoissasi vikaan, missä kohdin on parantamisen varaa ja missä onnistut.

Suomen Sydänliiton nettisivuilla on useita erittäin käyttökelpoisia testejä ja laskureita, joiden avulla voit alkaa suunnitella elintapamuutosta. Selkeän testin avulla voit esimerkiksi katsoa, onko päivittäinen rasvan saantisi ja sen laatu tai suolan määrä terveellisellä pohjalla. Testissä selvität, ovatko syömistottumuksesi kestäviä ja jos ei, missä kohtaa sinun kannattaa alkaa preppaamaan.

Varmasti kuitenkin ensimmäinen seikka, mitä haluat elintapamuutoksen aluksi tietää on painoindeksi. Painoindeksilaskuri kertoo, oletko normaalipainoinen vai onko sinulla vähän tai paljon ylipainoa. Energiantarvelaskurissa taas selvität, paljonko kulutat näillä kiloilla ja elintavoilla kaloreita päivässä ja painonpudotuslaskurissa saat selville, kuinka paljon sinun tulee energiankulutustasi rajoittaa päivässä, jotta saavutat tavoitepainosi tavoiteajassa. Kokeile laihdutus.infon painonpudotuslaskuria täällä.

Sydänliiton sivuilla voit testata myös tupakointitottumuksiasi ja sydämen ja suun terveyttä. 

Joskus konkreettiset testitulokset ovat kannustin, piste iin päälle, viimeinen niitti, joka pakottaa muutokseen. Testituloksissa näet konkreettisesti ja realistisesti, miten huonolla mallilla asiat todella ovat. Jos et näitä yksittäisiä testejä usko, voit vielä tehdä elinajanodotetestin, jossa arvioidaan minkä ikäiseksi tulet elämään tämänhetkisillä elintavoilla. Se viimeistään saattaa pakottaa sinut muutoksiin, jotka on parempi aloittaa tänään kuin huomenna!


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?