Näillä pienillä muutoksilla laihdut nopeasti


Näillä pienillä muutoksilla laihdut nopeasti

21.04.2015

Laihtuminen on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista: syöt vähemmän kuin kulutat. Kilot ovat saattaneet kertyä niinkin pienistä asioista kuin muroista aamupalalla, hissin käytöstä rappujen sijaan ja syömässä mäkissä isompia annoksia. Pienillä muutoksilla arjessa saat painon nopeasti tippumaan, varsinkin jos kiloja on kertynyt paljon.

Vaihtamalla yhden roskaruuan viikossa zumbaan saat äkkiä tipahtamaan 10 kiloa. Aina ei tarvita tiukkoja kalorikuureja ja ruokapäiväkirjoja. Kohti hoikempaa uumaa on joskus helpompi lähteä astelemaan pienemmin askelin. Katso alta ideat, joiden ansiosta moni on laihduttanut hetkellä kymmeniä kiloja.

1. Vähennä ulkona syömiset yhteen kertaan viikossa. Tai vaihtoehtoisesti, jos olet syönyt roskaruokaa kotona, esimerkiksi kaupan hampurilaisia, pizzoja tai ranskalaisia, vähennä nämä ateriat yhteen kertaan viikossa.

2. Älä osta herkkuvälipaloja kotiin. Et sorru niihin läheskään yhtä helposti, jos sinun täytyy lähteä hakemaan niitä kaupasta saakka.

3. Syö 300 kalorin terveellinen aamupala, älä jätä sitä väliin. Tutkitusti aamulla nautittu terveellinen, proteiinipainotteinen aamupala auttaa pitämään päivän aikana verensokerin tasaisena ja siten vähentämään turhaa napsimista. Esimerkiksi täysjyväleipää maapähkinövoin kanssa auttaa jaksamaan kylläisenä lounaaseen saakka.

4. Tee pieniä treenejä pitkin päivää. Viiden minuutin vastalihakset televisiota katsellessa, tanssituokio tiskatessa ja hyppelyä siivotessa. Pienet treenit polttavat kaloreita paljon enemmän kuin normaali oleminen ja piristävät lisäksi päivää.

5. Lopeta riippuvuudet. Lopeta tupakointi ja ota sen tilalle vaikka kuntosali. Vaikka et muuten parantaisi elintapojasi, painosi alkaa hyvin todennäköisesti tippua tämän muutoksen ansiosta.

6. Uudista ruoka-ainekaappisi sisältö. Vaihda höttöviljat täysjyvään, jäätelö marjoihin, kerma rahkaa, murot täysjyväpuuroon. Pelkästään suosimalla parempia raaka-aineita saat ravintoainerikkaampaa ruokaa ja siten täydemmän vatsan pienemmällä energiamäärällä.

7. Muuta yhteinen aika ystävien kanssa terveelliseksi tekemiseksi. Sen sijaan että menet ystäviesi kanssa pikaruokaravintolaan viettämään aikaa, menkää yhdessä lenkille ja sen jälkeen pienelle salaattivälipalalle.

8. Ota vauhtia musiikista. Kuuntele lenkillä tai salilla oikein vauhdikasta musiikkia ja anna sen viedä. Näin tulet huomaamatta tehdyksi tehokkaamman treenin ja poltetuksi enenmmän kaloreita.

9. Korvaa makkara kasviksilla. Muuta ruokavaliotasi pikkuhiljaa, ruoka-aine kerrallaan. Korvaa ensin pizzassa salami sienillä ja keitossa makkara parsakaalella. Vähitellen lisää kasviksia joka paikkaan. Kasvikset ovat ravintorikkaita mutta energiaköyhää ruokaa, joka täyttää vatsaa tehokkaasti.

10. Käytä ruokatunti hyödyksi. Käy juoksemassa 20 minuuttia joka päivä ruokatunnilla. Älä kuitenkaan korvaa näin menettämääsi energiamäärää mässäilemällä, vaan juo paljon vettä lenkin jälkeen. Muutamassa kuukaudessa saat tippumaan 20 kiloa painoa.

11. Opi tuntemaan näläntunne ja kylläisyyden tunne. Tässä joogasta on ollut monelle apua, sillä joogan avulla ihminen saa kosketuksen omaan kehoonsa tehokkaasti.

12. Älä ota superkokoja pikaruokaa. Pikaruokalassa voit hyvin ottaa pelkät ranskalaiset tai kananugetit entisen superhampurilaisaterian kanssa.

13. Säästä tilaa jälkiruualle ja herkulle. Syömällä terveellisesti pitkin päivää, myös terveellisiä välipaloja kuten porkkanoita, säästät energiabudjetissasi tilaa jälkiruualle, palalle suklaata tai lasilliselle viiniä illalla.

14. Aloita uusi harrastus. Jokis uusi innostava ryhmäliikuntamuoto, kuten zumba tai paritanssi, voi innostaa sinut liikkumaan ihan uudella tavalla. Samalla tulet huomaamatta liikkuneeksi rankasti pari kertaa viikossa.

15. Lopeta yöllä syöminen. Jotkut ovat laihtuneet nopeasti yksinkertaisesti lopettamalla syömisen päivälliseen, eli eivät ole enää syöneet seitsemän jälkeen illalla. Illalla tulee todennäköisemmin herkuteltua ja niin päivän ruokabudjetti karkaa lapasesta. Viikonloppuisin voi sitten hyvillä mielin napata jotain pientä illallakin.

16. Kävele. Arkiliikunta on erittäin tärkeää laihtumisessa, vaikka sitä olisi pieniäkin määriä pitkin päivää. 10 minuutin pissatuslenkki koiran kanssa, roskein vienti, postin hakeminen tien varresta, portaiden kiipeäminen, auton parkkeeraaminen 10 minuutin päähän työpaikasta... Tämä kaikki auttaa sinua kuluttamaan huomattavasti enemmän kaloreita päivässä ja pitää aineenvaihduntasi virkeänä.

Lähde: Health.com


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)