Tämä uusi dieetti haastaa 5:2 paaston


Tämä uusi dieetti haastaa 5:2 paaston

29.04.2015

Supersuosittu 5:2 diettikin näyttää jäävän kakkoseksi uudelle tulokkaalle dieettimarkkinoilla. 80:20 -dieetti on maalaisjärkinen ja helppo dieetti, jossa ei kuitenkaan oikeastaan ole yhtään mitään uutta.

Ravitsemuspuolella 80:20 -dieetti on nyt se juttu, mistä puhutaan. 5:2 -paastokin on jäänyt kakkoseksi, vaikka se on kuinka tehokas ja terveellinen ja laihduttaa. 80:20 -dieetin idea on kuitenkin vielä yksinkertaisempi kuin pätkäpaaston: syödään 80 prosenttia ruuasta terveellisesti ja loput saa olla vähän huonompaa ravintoa. Arkisesti katsottuna tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että arkena syödään terveellisesti ja viikonloppuisin voi sitten vähän herkutella.

Mitä uutta tässä on? Ravitsemustieteilijät ovat suositelleet tätä jo kymmeniä vuosia, mutta ilmeisesti viesti ei ole yhtä tehokas kuin silloin kuin joku oikea dieettiguru julistaa asiasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ravitsemusyksikön tutkijan Heli Kuusipalon mukaan 80-20-periaate kuulostaa henkisesti helpommalta kuin 5:2-dieetti. Pitkällä tähtäimellä se voi olla myös kestävämpi, sillä siinä ei tarvita niin radikaaleja muutoksia arkeen kuin pätkäpaastossa.

Laihdutusasiantuntijoiden mielestä 80-20 -dieetti voi kuitenkin olla laihduttajalle hieman liian löysä. Sopivampi olisi 90-10 -dieetti ainakin arkena, sillä muuten voi olla että paino ei laske.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)