Laihduttajat kertovat: Tämä on laihdutuksessa vaikeinta!


Laihduttajat kertovat: Tämä on laihdutuksessa vaikeinta!

04.05.2015

Vaikka laihdutus on oikeastaan pelkkää matematiikkaa, tosi elämässä se on välillä hyvin vaikeaa. Ihminen on niin kokonaisvaltainen olento, että pienet arjen murheet saattavat näkyä suoraan vaa'alla. MTV:n Keventäjät paljastavat, mitkä asiat on kuitenkin kaikkein haastavimpia laihdutuksessa.

Vastauksissa ylitse muiden nousee herkkuhimo. Makean ja välillä myös suolaisten herkkujen himo koetaan erittäin haastavaksi laihdutettaessa, 33 prosenttia vastaajista koki näin.

Jotkut ovat huomanneet, että totaalikieltäytyminen herkuista on vain lisännyt makeanhimoa, siksi he pitävät ainakin yhden herkkupäivän viikossa. Moni kokee myös syövänsä makeaa lohdutuksekseen, eikä meinaa millään päästä tavasta eroon.

Makean houkutus ei lopu sittenkään, kun tavoitepaino on saavutettu. Moni vastaajista painii asian kanssa yhtä rankasti, vaikka on jo painontasoittamisvaiheessa. Jotkut ovat saaneet makeanhimon torjumisessa apua kromista lisäravinteena.

Toinen hankala asia laihdutuksessa on sen hitaus. Kärsivällisyyttä vaaditaan erityisesti silloin, kun puntari näyttää muutamaa sataa grammaa enemmän kuin edellisellä viikolla, vaikka omasta mielestään on ollut erityisen tiukkana syömisen kanssa koko viikon! Tällöin moni kokee, että olisi helpompi heittää hanskat tiskiin ja lopettaa koko touhu.

Tässä kuitenkin helpottaa se tieto, että hitaasti lähtevät kilot pysyvätkin paremmin poissa. On myös ihan normaalia, että elimistö taistelee välillä laihtumista vastaan eikä paino olekaan jonakin viikkona laskenut.

Laihduttajat kokivat hankalana myös muun muassa painon jojoilua, ylensyöntiä, vaikeita elämäntilanteita, ristiriitaisten ohjeiden huimaa määrää, leivästä luopumista, erilaisia terveysongelmia sekä liikunnan aloittamisen vaikeutta.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)