Uudessa laihdutusvillityksessä napsitaan kilokaupalla hedelmiä


Uudessa laihdutusvillityksessä napsitaan kilokaupalla hedelmiä

24.08.2015

Ei ole syksyä ilman uutta laihdutusvillitystä. Tämän syksyn villitys on popsia pelkkiä hedelmiä niin paljon kuin napa vetää. Uusin laihdutusvillitys sai alkunsa Youtube-tähdeltä.

Youtubessa the Banana Girl tunkee kymmenen banaania aamusmoothieensa ja esittelee muitakin päivän ruokiaan, eli melkoisia hedelmiävuoriaan. Hän on maailman kuuluisin fruitalisti, joka on pistänyt liikkeelle uuden laihdutusvillityksen. Villitykseen kuuluu olennaisena osana sosiaalinen media, jossa nuoret tytöt ja hoikat naiset esittelevät päivän ruoka-annoksiaan, jättimäisiä hedelmäkasojaan.

Fruitalismin idea onkin siinä, että lähes kaikki energia tulee hedelmistä. Noin 80 prosenttia päivän energiasta on hiilihydraatteja ja lopu 20 jaetaan proteiineille ja rasvoille. Tämä on täysin päinvastaista kuin mitä laihduttajat ovat viime aikoina syöneet, sillä viime vuosina on painotettu riittävää proteiinin saantia. Fruitalismi onkin uponnut erityisesti nuoriin naisiin.

Asiantuntijat teilaavat villityksen yksipuolisena hömppänä, joka ei oikeastaan voi toimia. MeNaisten haastattelema painonhallintaan erikoistuneen ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri Anette Palssa ei ymmärrä, miksi ihmiset haluavat syödä niin yksipuolisesti. Hänem mielestään fruitarismi on turha ja yksipuolinen trendi.

- Elimistö tarvitsee proteiinia ja rasvoja ja muunkinlaisia hiilihydraatteja kuin hedelmien nopeat hiilarit.

Asiantuntijat eivät myöskään kannusta syömään ylenmäärin fruktooseja eli hedelmän sokereita, sillä se ei ole elimistölle hyväksi.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?