"Kyse ei ole kiloista vaan itsetunnosta" - katso 20 kiloa tiputtaneen tsemppivinkit laihduttajille


"Kyse ei ole kiloista vaan itsetunnosta" - katso 20 kiloa tiputtaneen tsemppivinkit laihduttajille

20.10.2015

Laihdutetut kilot tarkoittaa ihmisen elämässä paljon muutakin kuin pelkkiä kiloja: se tarkoittaa elämänmuutosta, joka tuo itsetunnon ja hymyn, positiivisuuden. Pudotetu kilot eivät pysy poissa, jos muutosta ajattelee kuurina eikä elämänmuutoksena ja uutena elämäntyylinä.

Katso 20 kiloa tiputtaneen Jennan Iltalehden julkaisemat vinkit siihen, kuinka karisseet kilot saa pysymään poissa ja kuinka vältyt repsahduksilta.

1. Katso peiliin ja mieti miltä sinusta tuntuu nyt, kilojen tiputtamisen jälkeen. Oletko iloisempi, onnellisempi ja tyytyväisempi itseesi kuin aiemmin? Kilojen katoamisen myötä olet ehkä löytänyt itsetunnon ja hymyn uudelleen. Oletko valmis luopumaan niistä taas?

2. Pilko tavoite osiin, mikäli pudotettavia kiloja on paljon. Kenestä tahansa tuntuu mahdottomalta ja toivottamalta tiputtaa 60 kiloa, mutta kun jaat tavoitteen esimerkiksi kolmeen osaan, tuntuu jo paljon helpommalta. Tiputa ensin 20 kiloa ja tasapainottele uudessa painossasi kunnes olet valmis jatkamaan.

3. Jatka treeniaikataulua ja muista ruoka-ajat myös dieetin jälkeen. On helpompi pysyä painossa kun yksinkertaisesti jatkaa samaan malliin.

4. Annoskokojen punnitsemista kannattaa myös jatkaa dieetin jälkeen, ainakin silloin tällöin, jotta annoskoot eivät huomaamatta hivuttaudu ylös.

5. Pidä ruokavalio. Unohda ajatus, että dieetti on loppu ja nyt voi alkaa syömään kunnolla ja tavallisesti. Mikään ei ole ihmiselle kunnollisempi ja tavallisempi tapa syödä kuin terveellinen ruokavalio ilman päivittäisiä herkkuja!

6. Voit herkutella silloin tällöin, mutta vältä herkkuja, joiden tiedät saavan sinut lankeamaan mässäilyyn! Jos olet hulluna suklaaseen, älä anna sille edes pikkusormea dieetin jälkeenkään....

7. Puhu jollekkin repsahduksista. Jokaiseen lankeamiseen, mässäilyyn, lenkkilaiskotteluun liittyy häpeää, joka kasvaa jokaisen kerran jälkeen jos niistä ei puhu. Kasvanut häpeämöykky laskee motivaatiota, jolloin koko touhu on helpompi jättää sikseen. Puhu siis ystävälle aina kun podet huonoa omaatuntoa repsahduksista.

8. Mitkä hetket ovat sinulle hankalimpia? Juhlat? Ilta hyvän elokuvan parissa? Naisten mässäilyillat? Pohdi etukäteen, kuinka näissä tilanteissa kannattaa käyttäytyä. Älä kiellä itseltäsi kokonaan mitään, vaan mieti etukäteen, mitä syöt ja kuinka hillitysti, jolloin kontrolli on helpompi säilyttää hankalassakin tilanteessa.

9. Älä syyllistä, vaikka repsahtaisit joskus! Yhden illan repsahdus ei merkitse mitään eikä sen vuoksi kannata luovuttaa kokonaan! Mieti tässä vaiheessa mitä olet jo saavuttanut ja kannattaako yhden repsahduksen takia heittää koko urakkaa hukkaan...

10. Mieti mitä olet oppinut itsestäsi dieetin aikana. Millainen fiilis sinulla on ollut liikunnan ja oikeanlaisen ruokavalion löytämisen jälkeen? Tämä itsetutkistelu on tärkeää, jotta oikeanlainen kurinalaisuus ja rentous löytyvät dieetin jälkeen.

Lähde: Iltalehti

 


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?