Stressaako joulusyömiset? Näin vältät joulukilot!


Stressaako joulusyömiset? Näin vältät joulukilot!

03.12.2015

Joulu tulla jollottaa, ja herkkuineen valitettavasti aiheuttaa melkoisesti päänvaivaa ja stressiä laihduttajalle! Kuinka kykenen välttämään kaikki nuo herkut? Kuinka saan pidettyä herkutteluhaluni aisoissa niin, ettei kuukauden laihdutus mene muutamassa päivässä hukkaan?

Laihdutus.info sivusto koko parhaat vinkit joulukuun laihduttajille:

1. Jatka arkea joulun pyhiin saakka. Älä siis aloita jouluherkuttelua joulukuun alusta ja pikkujoulumässäilyä marraskuusta, vaan pysy tiukasti normaalissa laihduttajan ruokavaliossasi joulun pyhiin saakka. Ole kuitenkin armelias itsellesi: pikkujouluissa voit hyvin juoda glögimukillisen piparin ja juuston kanssa. Pääasia on, että pidät herkuttelun kohtuudessa ja korkeintaan yhdessä päivässä viikon aikana.

2. Korvaa joulukuun fiilistelyillat syömisten sijaan jollain muulla. Vaikka olisi kuinka ihanaa nautiskella pimeistä raukeista illoista takkatulen ääressä höyryävän glögin ja lämpimän joulutortun keralla, korvaa syömiset terveellisemmällä vaihtoehdolla. Yhtä ihanaa on vaikka rouskuttaa kasviksia takkatulen ääressä. Pääasiassa on tunnelma.

3. Valmista oma herkullinen glögi, joka herkullisuuden lisäksi tukee laihtumista. Joulun mausteet ovat vahvasti antioksidanttisia ja kiihtyttävät elimistön aineenvaihduntaa kaikin puolin, joten ne siten edistävät laihtumista. Joulun mausteita kannattaa siis käyttää joulun aikaan niin paljon kuin vain keksii käyttökohteita! Voit valmistaa ihanan ja maukkaan glögin itse esimerkiksi sokerittomasta puolukkamehusta ja punaviinistä tai omenamehusta ja vedestä. Hauduta nestettä puoli tuntua kanelitangon, tähtianisten, kokonaisten neilikoiden ja tuoreen inkiväärin kera. Lisää terveellisiä ainesosia saat glögiin sujauttamalla glögipannuun palan pakuria...

4. Joulun pyhinä muista kohtuus syömisessä. Joulun ruuat ovat toki täyteläisiä, kermaisia ja rasvaisia, mutta niistä saa koottua varsin laadukkaan aterian myös laihduttajalle. Syö paljon kasviksia, myös joululaatikoista, sekä salaatteja ja kalaa myös joulupöydästä, toki voit maistella rasvaista kinkkuakin, mutta kohtuudella. Voit siis nauttia ja herkutella täydellä sydämellä, kunhan et syö itseäsi ähkyyn ja ota lisää kolmatta kertaa!

5. Kuuntele kehoasi. Kehosi kyllä kertoo mikä ruoka tuntuu hyvältä ja milloin syöminen riittää. Älä unohda kehon kuuntelua edes joulun aikana, vaikka ruokaa olisi kaikkialla yhtäkyllin. Kehosi on viisas, kunhan osaat vain kuunnella sitä.

6. Muutama päivä ei ratkaise mitään. Älä ole liian ankara itsellesi, vaan muista, että muutaman päivän rennompi ote syömiseen ei ratkaise mitään. Jos siis muuten pidät joulun aikanakin ruokavaliostasi ja liikkumisestasi kiinni. Ehkä paino ei joulun pyhinä ole tarkoituskaan laskea, mutta yritä pitää huoli siitä, ettei se pääse paljoa nousemaankaan...


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?