Tumma suklaa auttaa laihtumisessa


Tumma suklaa auttaa laihtumisessa

13.12.2015

Tummaa suklaata on tutkittu valtavasti jo parikymmentä vuotta. Sen pohjana oleva raaka kaakao on tutkitusti maailman ravinnetihein ruoka. Uusimmissa tutkimuksissa todetaan, että laadukkaasta tummasta suklaasta on apua laihtumisessa.

Joulun aikaan tämä uutinen on erityisen hyvä uutinen! Nyt ei laihduttajankaan tarvitse miettiä mitä herkkuja söisi jouluna: laadukas, vähintään 70% kaakaota sisältävä tumma suklaa tai raaka suklaa ovat niin terveellisiä herkkuja että niitä voi huoletta nauttia, joskin kohtuudella.

Brittiläisessä King's Gollegessa työskentelevä professori Tim Spector on tutkinut monia vaihtoehtoisia laihdutuskeinoja. Yhdeksi tällaiseksi on osoittautunut tumma suklaa sen lukemattomien hyvien terveydellisten vaikutusten vuoksi. Tummassa suklaassa olevat hiilihydraatit sulavat ja vaikuttavat hitaasti ja pitävät siten verensokeria tasaisena. Mitä tasaisempana verensokeri pysyy, sitä helpompi on laihduttaa ja sitä pienempi on riski sairastua diabetekseen.

Mikä tahansa suklaa ei kuitenkaan ole terveellistä. Tummassa suklaassa pitäisi olla kaakaota vähintään 70% painostaan, sillä suklaan hyvät aineet ovat nimenomaan kaakaossa. Loput suklaasta on epäterveellisiä rasvoja ja sokereita. Raa'asta kaakaosta häipyy muun muassa antioksidantteja kuumentamisessa, joten kaikkein terveellisintä on tumma ja raaka suklaa, jota ei ole valmistettaessa kuumennettu yli 40 asteeseen.

Raaka kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa, ja jopa 10 prosenttia sen painosta on antioksidantteja! Siinä on valtavasti magnesiumia ja muita elintärkeitä kivennäis- ja hivenaineita, E- ja C-vitamiineja sekä rakennusaineita aivojen mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin. Raakaa kaakaota ei suotta pidetty tuhansia vuosia sitten jo lemmenlääkkeenä!

Raaka kaakao muun muassa poistaa masennusta, tuottaa mielihyvää, parantaa muistia ja aktivoi luovaa aluetta aivoissa. Lisäksi se piristää vahvasti sekä antaa ihmiselle sitä samaa ainetta jota erittyy aivoissa kun ihminen ihastuu! Se laskee huonon kolesterolin määrää veressä, alentaa verenpainetta, suojaa muilta sydäntaudeilta ja tihentää verta, mikä taas suojaa sydänkohtauksilta.

Päivittäin raakaa kaakaota ei kuitenkaan kannata nauttia liikaa, sillä sen sisältämä magnesium estää kuparia imeytymästä ja siinä olevat ainesosat sitovat kalsiumia. Sopiva määrä raakoja kaakaopapuja on noin 10-20 papua päivässä. Raakaa kaakaojauhetta voi nauttia 1-3 ruokalusikallista päivässä, eli noin 6-18 grammaa.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?