Joulunakin voi liikkua - pari toimivaa jouluvinkkiä laihduttajalle


Joulunakin voi liikkua - pari toimivaa jouluvinkkiä laihduttajalle

28.12.2015

Jouluna ja uudenvuoden pyhinä ei ole pakko syödä itseään ähkyyn. Herkutella voi ihan hyvällä omalla tunnolla kerran pari vuodessa, mutta ei kannata kuitenkaan sietää liian syömisen tuomaa huonoa oloa. Kohtuus kannattaa myös juhlapyhinä!

Laihduttajan joulu ja uusivuosi saattaa etukäteen tuntua suorastaan painajaiselta. Kuinka voi välttyä herkuttelemasta? Meneekö koko kuukauden laihdutusponnistelut hukkaan muutamassa päivässä? Millainen joulu ja uusivuosi se on, jos ei saa herkutella ja nauttia perinneruuista?

Laihduttajankaan ei kuitenkaan kannata ottaa joulua ja uutta vuotta niin vakavasta, eikä toisaalta laihduttamistakaan. Moni tutkimuskin on osoittanut että liian tiukkapipoinen laihduttaminen ei johda kovin pitkäaikaisiin tuloksiin. Parempi on siis laihduttaa maltilla ja armollisella mielellä myös joulun aikaan! Mitään ei ole menetetty, jos muutamana päivänä ei kaloreita lasketa ja joulun perinneherkuista nautitaan täysin rinnoin!

Katso alla muutama vinkki, jotka helpottavat laihduttajan oloa joulun ja uudenvuoden pyhinä!

1. Relaa. Muutama rennosti otettu päivä ei pilaa mitään, kunhan olet arkipäivinä jämpti ruokavaliosi suhteen. Ehkä paino ei joulun ja uuden vuoden pyhinä laske ja voi jopa nousta muutaman kilon, mutta se ei haittaa! Ne kyllä tippuu pois, kun lopetat juhlan ja palaat arkeen.

2. Älä ahmi, äläkä syö ähkyyn! Muista nauttia ruuasta, määrä ei ole tärkeää vaan nautinto! Syö vain niitä ruokia mistä eniten nautit ja syö kohtuudella. Suklaatakin voit huoletta nauttia, kunhan sitä ei uppoa rasiallista kerralla.

3. Liiku, käy lenkillä. Liikuntaa ei kannata lopettaa joulunkaan aikaan. Jos haluat ottaa rennommin, kävelylenkki tekee todella hyvää, piristää ja virkistää ja kuluttaa vähän kaloreitakin. Jos virtaa piisaa, punttisalikin voi tuntua ihan hyvältä ainakin heti joulupyhien jälkeen!

4. Hanki terveellisempiä herkkuja. Hanki vuodenvaihteen pyhien ruokapöytään kinkun ja nakkien lisäksi tervellisiä ruokia, kuten paljon kasviksia ja hedelmiä. Täytä lautanen ensin kasviksilla ja sitten vasta lihalla ja muilla herkuilla. Tällöin epäterveellisiä ruokia tulee syötyä vähemmän.

5. Korvaa konvehti raakasuklaalla ja suklaakakku raakakakulla. Makeita herkkujakin voi korvata maukkaalla ja terveellisellä raakasuklaalla tai vaikka ihanan jouluisella raakakakulla, joka ei pistä elimistöä kierroksille. Ihania raakasuklaaohjeita löytyy netistä vaikka kuinka paljon ja valmiita raakasuklaapaketteja löytyy luontaistuotekaupoista!


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?