Tämän takia viimeisten kilojen laihduttaminen on niin hankalaa


Tämän takia viimeisten kilojen laihduttaminen on niin hankalaa

13.02.2016

Jokainen joskus laihduttanut tunnistaa sen kalvavan ongelman, niiden parin viimeisen kilon peikon! Ne viimeiset kaksi tai kolme kiloa eivät vain lähde mihinkään! Tuntuu, että ne muutama kilo on tiukemmassa kuin ne kymmenen muuta, jotka ovat jo lähteneet! Mistä tämä johtuu?

Moni nainen tuntee painon jojoliikkeen: Vuoden mittaa paino saattaa vaihdella viiden, joka kymmenen kilon sisällä. Paino nousee aina kesällä ja jouluna ja kevät- ja syysaika sitten tiputellaan niitä kiloja. Terveellistä tämä ei ole, mutta valitettavan yleistä!

Täten moni nainen tuntee myös sen tuskan, kun ne kaksi tai kolme viimeistä kiloa ei meinaa tippua millään! Ja myös sen paineen siitä, että jos niitä ei saa tiputettua, paino alkaa pikkuhiljaa hiipiä ylöspäin, ja kohta on taas kymmenen kiloa tiputettavaa!

Woman's Healthin haastattelussa ravitsemusterapeutti Keri Gans kertoo yleisimmät syyt, miksi kaksi viimeistä kiloa on usein ne kaikkein tuskallisimmat kilot koko laihdutusprosessissa.

1. Toistuvat rutiinit

Rutiinit ovat pääsääntöisesti hyviä, myös laihduttamisessa, mutta lopuksi rutiinit voivat olla esteenä tai hidasteena laihtumiselle. Jos syöt aina samat ruuat ja teet samat treenit et välttämättä saa tarpeeksi kalorivajetta keveämmälle vartalollesi. Ota loppuun tiukka treenisessio tai aloita ja kokeile jotain ihan uutta rankkaa treeniä. Pistä itsesi oikein kunnolla likoon, niin kyllä ne kilot siitä karisevat!

2. Energiavaje

Jos teet rankkoja treenejä ja syöt päivässä todella vähän kaloreita, on suuri vaara, että elimistösi on säästöliekillä. Säästöliekin tuntee väsymyksestä, lihasten velttoudesta ja voimattomuudesta sekä siitä, ettei paino tipu. Säästöliekillä elimistö saattaa säästää jopa 600 kaloria päivässä normaaleista elintoiminnoista! Päivässä kannattaakin siis syödä vähintään 1500 kilokaloria ja mikäli treenaa rankasti, ottaa treenien yhteydessä 200 kilokalorin välipaloja.

3. Laiskuus iskee!

Laiskuus ja otteen lipsuminen ovat kuitenkin yleisimmät syyt siihen, miksi kaksi viimeistä kiloa ei tipu! Koko homma ei oikeastaan enää kiinnosta, koska maali on jo melkein saavutettu. Oikeastaan alkaa tuntua, että näin on ihan hyvä eikä noita kahta viimeistä kiloa edes tarvitse tiputtaa. Asia saattaa kuitenkin jäädä harmittamaan, jos tavoitetta ei oikeasti koskaan saavuttanut! Ota siis itseäsi niskasta kiinni, älä päästä otetta löystymään vaan ota taas käyttöösi ruokapäiväkirja, kirjaa jokainen suupalasi ja ole tiukkana! Pari kiloa on häipynyt kuukaudessa jos vain jaksat sinnitellä!


Takaisin

Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Sari maisila5
Oon todella mielissäni sivustosta. Eiköhän toi paino yhdessä kuriin saada. Terveisin 53v nainen

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)