Näillä valinnoilla paino alkaa tippua itsestään


Näillä valinnoilla paino alkaa tippua itsestään

18.02.2016

Jos ajatus kunnon laihdutuskuurista tuntuu hankalalta ja työläältä, voit tehdä paljonkin muutoksia päivittäiseen syömiseesi. Näiden muutoksien ansiosta paino alkaa hyvin todennäköisesti tippua ihan itsestään, kunhan vain maltat olla kärsivällinen! Näillä muutoksilla laihtuminen ei ole nopeaa, mutta todennäköisesti sitäkin pysyvämpää!

Kiinnitä siis arkena huomiota näihin yksinkertaisiin seikkoihin:

1. Juo vettä ennen ruokailua.

Vesi täyttää kivasti vatsaa ja ennen ruokaa sitä tulee helposti juotua enemmän kuin ruokailun jälkeen, jolloin vatsa on täynnä ruokaa. Näin tulee juotua tarpeeksi vettä ja toisaalta vettä täynnä oleva vatsa ei vaadi ruokaa niin paljoa.

2. Ota aina terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto.

Ole tarkkana esimerkiksi salaatinkastikkeesta, sillä rasvaisella kastikkeella voit helposti pilata koko salaattiaterian. Naposteluun ja välipaloiksi valitse tuoreita hedelmiä ja marjoja kuivattujen sijaan, sillä ne täyttävät mahaa nopeammin kuin kuivatut, joissa lisäksi on valtavasti sokeria.

3. Suo itsellesi pieni suklaaherkku.

Totaalikieltäytyminen johtaa harvoin mihinkään hyvään, pahimmillaan hurjaan ahmimiseen. Salli siis itsellesi pieni tumman suklaan palanen kahvin kanssa jälkiruuaksi, jotta et sitten sorru ahmimaan pullaa makeannälkääsi. Kun vähennät makeaa ja sokeria hillitysti pääset sen himosta vähitellen eroon.

4. Ole tarkka annoskoista.

Laihtumiseen on vain yksi ainoa tie: syödä vähemmän energiaa kuin kuluttaa. Jos syöt valtavia annoksia ruokaa ja mitä tahansa, et todennäköisesti laihdu, vaikka toteuttaisit kaikki 9 muuta vinkkiä! Vähennä siis annoskokoa valitsemalla tietoisesti pienempi lautanen, johon ei yksinkertaisesti mahdu yhtä paljon ruokaa. Älä ota lisää. Kaikkein pahinta on suoraan pussista tai paketista napsiminen. Esimerkiksi pähkinöitä tulee napsittua äkkiä kaksinkertaisesti sen suositellun 40 gramman määrän, kun niitä nappaa suoraan pussista!

5. Hyödynnä hyötyliikunta!

Mikäli sinua ei kiinnosta alkaa lenkkeillä tai urheilla muuten, käytä hyötyliikunta hyödyksesi. Ne klassiset vinkit portaista hissin sijaan ja auton parkkeeraamisesta hieman kauemmas, ovat ihan toimivia! Tietysti koko elimistölle ja vartalolle ihan kunnon liikunta olisi parasta eikä eniten edes laihtumisen takia.

6. Pois sokeriset juomat

Juomassa tulee kaloreita todella huomaamatta! Jätä siis kaikki mehut, limsat ja muut makeat juomat pois ja tyydy veteen. Maitolasillinen ruualla on ihan ok, mutta esimerkiksi päivittäisessä viinissä ei ole proteiinia kuten maidossa, mutta energiaa siinäkin kyllä on!

7. Syö säännöllisesti

Syö sopivalla rytmillä, jotta nälkä ei pääse kasvamaan valtavaksi, verensokeri laskemaan ja et sitä kautta sorru ahmimaan vaikka leipää pahimpaan nälkääsi. Nauti siis säännöllisesti jotain terveellistä, muista myös hyvät välipalat, kuten hedelmät ja pähkinät.

8. Ravitsevat välipalat

Kuitupitoiset ja proteiinirikkaat välipalat ovat erinomaisia kikkoja pitämään verensokeri tasaisena. Itsetekoiset välipalapatukat ovat oivia, mutta myös ihan rahkavälipala marjoilla ja leseillä toimii hyvin. Taikka hyvä hedelmä, kuten omena tai päärynä.

9. Sopiva päivällinen tarpeeksi aikaisin

Päivällinen olisi hyvä syödä vähintään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa ja se olisi hyvä pitää sopivana, ei liian raskaana. Jos syöt todella raskaasti myöhään illalla, voi yöunet häiriintyä.

10. Nuku tarpeeksi.

Riittävä yöuni edistää laihtumista ja toisaalta univaje saa napsimaan nopeita hiilihydraatteja sokerista! Tehostat siis kaikkia näitä neuvoja nukkumalla tarpeeksi joka yö.


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?