Laihdutuksessa tärkeintä on itsetuntemus: katso vinkit miten onnistut


Laihdutuksessa tärkeintä on itsetuntemus: katso vinkit miten onnistut

15.08.2016

Syksy taas koittaa ja vimma aloittaa terveelliset elämäntavat sekä ennen kaikkea päästä eroon kesäkiloista on kova! Mutta kuinka onnistua siinä niin ettei taas keväällä ole samoja kiloja vastassa? Katso muutama perusohje, jotka sinun täytyy miettiä tarkoin omassa asenteessasi jo ennen laihduttamista.

1. Tavoitteena loppuelämä

Tee pitkiä tavoitteita. Ei kuukauden kuluttua, ei jouluksi bikinikuntoon, vaan loppuelämän tavoite! Näin saavutat varmemmin haluamasi tavoitteesi, joskin todennäköisesti hitaammin, mutta pysyvämmin! Ota tavoitepaino, jonka haluat saavuttaa, esimerkiksi seuraavan vuoden tai kahden aikana ja pysyä siinä tavoitteessasi loppuelämän ajan.

2. Älä laihdutta kovassa stressissä

Jos elämässäsi on jo valmiiksi kova stressi, ihmissuhdeongelmia tai rankkaa töissä, sinun ei kannata lisätä stressiä aloittamalla laihduttaminen. Aloita mieluummin liikunta ja haali elämääsi asioita, jotka tuovat iloa ja mielihyvää. Pikkuhiljaa stressi helpottaa ja sinulla riittää oikeasti rahkeet aloittaa terveellisempi elämä askel askeleelta.

3. Nuku hyvin

Väsyneenä ihmisen keho tutkitusti vaatii paljon nopeita hiilihydraatteja. Tällöin laihduttaminen on mahdotonta, alituista tahdon taistelua ilman ilon häivää! Panosta hyviin yöuniin, tällöin laihduttaminen ja laihtuminen on kehosi fysiikalle paljon helpompaa. Hyviä yöunia voit edesauttaa sopivalla liikunnalla, säännöllisellä elämänrytmillä ja hyvällä ruokavaliolla.

4. Aloita turhista herkuista

Laihduttaminen ja elämänmuutos on helppoa, kun sen aloittaa vähitellen, yksi kerrallaan. Karsi ensin turhat ja paljon energiaa sisältävät ruoka-aineet, kuten alkoholi, valkoiset pastat ja leivät sekä sokeriherkut. Näistäkin voit jättää pois yhden aina kerrallaan.

5. Tee muutos yksi kerrallaan

Asiantuntijoiden mukaan onnistut laihduttamisessa helpommin, jos et muuta koko elämäntapaasi kerralla. Ota elämääsi yksi muutos kerrallaan, esimerkiksi ensin sokeriherkut, sitten enemmän kasviksia, sitten enemmän liikuntaa. Tee yhtä asiaa noin 2-3 viikkoa ennen seuraavaa muutosta. Kun huomaat, että muutos on elämässäsi 80 prosenttisesti, olet valmis seuraavaan muutokseen. Näin saat muutokset vaivattomammin osaksi elämääsi ja todennäköisesti myös pysyvämmin.

6. Löydä sopiva kalorimäärä ja oikea tahti

Kuulostele kehoasi, kun mietit sopivaa kalorimäärää ja laihdutustahtia. Joillekin saattaa sopia nopea laihdutus ja sen jälkeen tiukka tasapainoilu uudessa painossa, toisille taas lempeämpi ja leppeämpi tahti on parempi. Yleensä hitaasti tipahtelevat kilot sopivat paremmin elimistölle, tällöin keho ei luule nälkäkuoleman uhkaavan eikä siksi vastusta niin paljon kilojen hupenemista. Useimmille alle 1000 kilokalorin määrä on liian vähän, toisille 1500 kilokaloria taas liikaa. On tärkeää, ettet tunne olevasi nälässä koko ajan.

 


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi tummempi: musta vai valkoinen?