Voiko paastolla laihduttaa?


27.02.2018

Kevät painaa päälle ja kilot puntarissa painavat sitäkin enemmän. Pitäisikö tehdä jotain? Vai olla tekemättä? Kokeilla laihdutusvalmistetta? Entä paasto, sillä tippuu varmasti useita kiloja kerralla!

Näitä ajatuksia pyörii yhä useamman pääkopassa yhä enemmän mitä pidemmälle kevät etenee. Kesä ja bikinirannat alkavat aiheuttaa jo ajatuksissa paniikkioireita. Eli, jos ajatusmaailma on tämä, vastaus on kyllä. Kannattaa ehdottomasti tehdä jotain: rauhoittaa tilanne aivan ensimmäiseksi. Paastoon ei voi syöksyä noin vain.

Vaikka paasto on elimistölle luonnollinen tapa puhdistautua ja uudistua, se on myös todella kova rasite. Ennen kaikkea mielelle. Paaston puhdistusoireet voivat olla niin rajut, että peti houkuttelee enemmän kuin mikään muu. Paaston oireita voi kuitenkin helpottaa monella eri tavalla, minkä takia paastoon kannattaakin huolella perehtyä etukäteen. Mutta kaikkein tärkeintä paastossa ja oireiden kestämisessä on kuitenkin motivaatio. Valitettavasti pelkkä laihduttaminen ei usein riitä motivaatioksi.

Paastossa laihtuu kyllä. Viikon paastossa useita kiloja, joista osa tulee takaisin. Elintavoista rippuu paljonko. Mikäli palaa vanhoihin tapoihin, jokainen kilo todennäköisesti palaa. Paaston paras anti laihduttajalle onkin se, että se voi antaa ihan uutta potkua elintaparemonttiin. Paastossa puhdistunutta kehoa ei haluakaan myrkyttää entisillä ruuilla, vaan haluaa antaa sille puhdasta ruokaa. Mitä terveellisemmin ja kevyemmin syö myös paaston jälkeen, sitä vähemmän kiloja palaa ja toisaalta, sitä enemmän niitä alkaa myös tippua siitä eteenpäin! Oikea motivaatio täytyy siis olla syvällisempi kuin pelkkä peilikuvan korjaaminen, esimerkiksi terveemmät elämäntavat tai sisäinen puhdistuminen.

Paaston perusohjeet ovat yksinkertaiset:

  1. Laskeudu paastoon huolella, 2-3 päivää smoothieita ja keittoja.
  2. Paastopäivän aamuna tyhjennä suoli kokonaan liotetuilla luumuilla tai glaubersuolalla. Suolihuuhteluita kannattaa tehdä joka päivä vähintään kerran koko paaston ajan.
  3. Juo tarpeeksi, ei kuitenkaan liikaa. Jos vesi alkaa ällöttää, olet juonut todennäköisesti liikaa. Voit myös juoda tuoremehuja, mutta ei enempää kuin 400 kaloria päivässä.
  4. Hemmottele itseäsi ja lepää tarpeen mukaan paaston aikana. Etenkin ensimmäisinä 3-4 päivänä paaston puhdistusoireet voivat olla rajut. Tällöin normaalielämän rauhoittaminen on todella suotuisaa. Paras aika paastolle onkin loma.
  5. Päivittäinen liikunta on tärkeä. Oireisiin auttavat myös sauna, hieronnat, jalkakylvyt, kuorinnat, venyttely, meditaatio, kuivaharjaus... keinoja on monia.
  6. Paastoa vähintään 5 päivää, mikäli haluat puhdistaa kunnolla kehoasi. 1-2 viikon paastot ovat ok kotioloissa, mutta sitä pidemmät paastot vaativat jo kunnollista asiantuntemusta. Mikäli sinulla on perussairaus, juttele paastosta lääkärisi kanssa!
  7. Laskeudu paastosta samalla tavalla kuin alussakin. Pari päivää nestemäisiä ja kevyitä ruokia. Suolen toiminnasta kannattaa huolehtia.

 

Mikäli paasto tuntuu liian rajulta, voit puhdistaa kehoa myös detox-kuurilla. Siitä on apua kaikenlaisessa laihdutuksessa ja elintaparemontissa. Detox-kuurin voi nauttia myös ennen laihdutusvalmisteiden aloittamista.

 

Oletko kokeillut paastoa? Kerro kokemuksesi alla olevalla lomakkeella!

 


Takaisin
Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?