Vihreä Tee laihdutus

Mikä voisi olla sen parempaa, kuin kupillinen höyryävää teetä kylmänä talvi-iltana! Teen juonti on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina, eikä ainoastaan sen herkullisen maun vuoksi. Teellä on tutkitusti runsaasti terveyttä edistäviä ominaisuuksia: se sisältää paljon antioksidantteja, ja erityisesti vihreä tee voi auttaa myös laihdutuksessa ja painonhallinnassa.

Vihreä tee on veden jälkeen maailman eniten käytetty juoma; esim. Kiinassa sitä on juotu jo tuhansia vuosia. Vihreän teen laihduttavat ominaisuudet perustuvat sen sisältämään katekiini-nimiseen flavonoidiin, joka nopeuttaa rasvan palamista, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja estää rasvan varastoitumista. Vihreä tee on siis aivan täydellisesti laihduttajalle sopiva juoma.

Vihreä tee laihduttamisessaKoska vihreää teetä ei hapeteta, niin tärkeät, terveyttä edistävät flavonoidit säilyvät teelehdissä paremmin kuin mustassa teessä. Vihreän teen on todettu parantavan myös sokeriaineenvaihduntaa, millä on merkitystä laihdutuksessa sekä diabeteksen ja metabolisen oireyhtymän ehkäisyssä. Herkullisen makuinen vihreä tee sisältää myös B-, C- ja E-vitamiinia sekä kivennäis- ja hivenaineita. Ei liene kummallista, että tämä terveysjuoma on ollut niin suosittua jo ammoisista ajoista alkaen.

Kokemuksia vihreän teen käytöstä laihdutukseen löytyy runsaasti internetin eri sivustoilta. Netistä voit myös kätevästi tilata teetä suoraan kotiin esimerkiksi Bello.fi-verkkokaupasta. Bello.fi:n valikoimista löytyvät niin vihreä tee laihduttajalle kuin laaja valikoima muitakin teelaatuja.

Vihreän teen laihduttajaa tukevat ja terveyttä edistävät vaikutukset ovat suorastaan uskomattomat. Vihreän teen säännöllinen nauttiminen ehkäisee näläntunnetta ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Tee alentaa myös kolesterolia ja kohonnutta verenpainetta. Vihreä tee vahvistaa verisuonten seinämiä ja estää niiden kalkkeutumista sekä pienentää verihyytymien muodostumisriskiä jopa siinä määrin, että verenohennuslääkkeitä käyttäviä henkilöitä kielletään nauttimasta samanaikaisesti vihreää teetä. Vihreän teen sisältämä EGCG-flavonoidi on tehokkaimpia kasvukunnasta löydettyjä antioksidantteja. Kuinka on mahdollista, että näin terveellinen juoma ei ole vieläkin laajemmin käytössä? Tee on täynnä hyviä ominaisuuksia, mutta täytyy toki muistaa kohtuus myös teen juonnissa. Myös tee sisältää kofeiinia aivan kuten kahvikin, joten teetä suositellaan juotavaksi 2 – 5 kupillista päivässä. Teetä ei suositella juotavaksi aterian yhteydessä, koska se estää raudan imeytymistä elimistöön.

Vihreän teen juominen laihdutuksen yhteydessä, ja tietysti muulloinkin, on kaikin tavoin perusteltua. Jos paikkakunnaltasi ei ole saatavissa korkealaatuista vihreää teetä, voit hankkia sitä vaivattomasti teetä netissä myyvästä Bello.fi-verkkokaupasta. Tee on niitä harvoja nautintoaineita, jos ei ainoa, mitä jokainen voi juoda puhtaalla omallatunnolla, ehkä aivan pienimpiä lapsia lukuun ottamatta teen sisältämän kofeiinin vuoksi. Kupillinen maistuvaa vihreää teetä on aina paikallaan, ja mikä parasta, ilman lisukkeita nautittuna se ei sisällä juuri lainkaan kaloreita. Vihreä tee on siis laihduttajan paras juoma heti veden jälkeen. Monet dieetit suosittelevatkin runsaan veden juonnin lisäksi juotavaksi ainoastaan vihreää teetä.

Parhaan makuisen vihreän teen hauduttamiseksi kannattaa muistaa, että teeveden tulee olla hieman jäähtynyttä, noin +75 – 80 asteista. Muuten tee saattaa maistua hieman kitkerältä. Haudutusaika riippuu teelaadusta, lyhyestä minuutin kestävästä haudutuksesta aina 10 tai jopa 15 minuuttiin saakka. Ohjeet oikeaoppisesta teen hauduttamismenetelmästä löytyvät yleensä teepakkauksesta. Laihduttaminen on usein hieman hankalaa tai vaivalloista. Onneksi on olemassa tällaisia vihreän teen kaltaisia tuotteita, jotka samalla kun ovat hyvänmakuisia ja todellisia nautintoaineita, tukevat myös laihduttajaa tämän pyrkimyksissä kaikkien muiden terveyttä edistävien vaikutustensa lisäksi. Miksipä et siis hankkisi jo tänään maukasta ja terveellistä vihreää teetä laihdutuksen avuksi tai muuten vain nautittavaksi!

Vihreä tee tiivistetysti

  • Vihreä tee on maailman toiseksi suosituin juoma veden jälkeen
  • Vihreän teen laihdutusta ja terveyttä edistävät vaikutukset ovat laajalti tutkittuja


Arvostelut, kommentit ja kokemukset

Nea5
Vihreä tee tuo myös rauhallisen tunteen kehon kuin mielenkin kanssa.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)